Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Mujin: az autonóm babakocsi

2016.06.17. 08:00 hs68

Hangutasításokkal lehet vezérelni és nem igényel közvetlen kapcsolatot a babakocsival, mégis teljesen biztonságos.

Nemrég olvashattak itt a blogon egy futurisztikus kinézetű babakocsiról, de a most bemutatásra kerülő szerintem ezen is túl tesz.


ipad-mujin-1.jpg

A koncepció


A Mujin egy futurisztikus babakocsi koncepció, ami nem igényli, hogy valaki tolja. Első ránézésre nem sokban különbözik a jelenleg is kapható modern babakocsiktól. Azonban ezt hangutasításokkal lehet vezérelni, ami nagy segítségére lehet a szülőknek egész nap.

Az ötlet


A babakocsik már régóta változatlan formában készülnek. Örökös probléma a szülőknek, hogy menet közben megrúgják a kereket, vagy a kocsi fölé történő hajolás. Nem beszélve arról, hogy a kutyasétáltatás babakocsival milyen kihívást jelent.
Miért nem használják az új technológiákat, amivel meg lehetne könnyítené a szülők mindennapjait? Ez komoly kihívás a mérnököknek, de egészen biztosan az elektromos babakocsit meg lehetne csinálni.

A működése


Ion lítium akkumulátorral lehetne meghajtani a Mujin babakocsit, négy kerék meghajtással, ami extra tapadást és biztonságot nyújtana. A kinyitható tetőn el lehet helyezni napelemeket, amik segítenék az aksik töltését. Ez hasonlóan működne, mint a Volkswagen babakocsi prototípus. A Mujin kamerákkal lenne felszerelve, valamint figyelmeztető rendszerekkel. A szülő kézzel tolhatja, ha arra van igény.
A lépcsőzést hasonlóan lehet megoldani, mint a iBot kerekesszéknél, ahol a kerekek forgatásával tudja leküzdeni az akadályt. Giroszkópok segítségével egyensúlyban lehet tartani a babakocsit minden esetben. Azonban, ha nem bíznak a szülők a technikában akkor kézzel is meg lehet oldani a problémát.

A Mujin nagy szolgálatot tenne az anyukáknak, de nem csak a sétálás közben, hanem napközben is. A babakocsiba be lehet építeni zenelejátszót, vezeték nélküli kamerarendszert, rezegtetést, hogy megnyugodjon a baba, hűtést és fűtést, hogy kellemes legyen a klíma mindig. De a Mujin-t fel lehet egyéb dolgokra is használni, mint például bevásárló táska, ami az idős embereknek nyújthatna nagy szolgálatot.

Tervező: Xavier Gordillo

Az írást az Oggi Magazinban találtam

ipad-mujin-3.jpg

ipad-mujin-4.jpg

süti beállítások módosítása