Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Freedom Ship - Város a tengeren

2016.06.07. 08:00 hs68

A Freedom Ship lenne az első mobilközösség, egy nemzetközi kozmopolita, lakó, kereskedelmi és üdülőváros, ami háromévente megkerüli a Földet.

Nem egy új koncepcióról van szó, mert már a világot 2013-ban bejárta a hír, hogy mire készülnek. Viszont a terv hatalmas és most is sokan dolgoznak rajta, hogy megvalósulhasson ez a hatalmas projekt, ezért gondoltam, hogy érdemes a bemutatásra az Oggi magazin oldalain is.


n2.jpg

A Freedom Ship egy hatalmas óceán járó, aminek a tervezett hossz 4500 láb (1371 m), szélessége 750 láb (248 m) a magassága pedig 350 láb (106 m). A hajó hossza, négyszerese a Queen Mary tengerjárónak. A koncepcióban megtalálható minden, ami egy modern és fényűző városra jellemző. Hatalmas, 1.700.000 négyzetméteres bevásárlóközpont, ahol a cégek bemutatkozhatnak és értékesíthetik a termékeiket.
Ezen a különleges helyen lehetne élni, dolgozni, nyaralni, nem egy szokványos tengerjáró hajó lenne. Folyamatosan úton lenne és bejárná a világot, a part menti régiókat. A szárazföldi összeköttetést repülőgépek és kompok biztosítanák. A repülőtér a hajó felső fedélzetén kapna helyet, ezt a privát és a kereskedelmi repülők használhatnák (legfeljebb 40 utassal).
A Freedom Ship 25 emelet magas és ebben a hatalmas térben kapnak helyet a lakóhelyek, iskolák, könyvtár, kórház, kis és nagykereskedelmi üzletek, szállodák, bankok, éttermek, szórakozó helyek, kaszinó, irodák, raktárak és kisebb üzemek. Nem utolsó sorban széles skálán megtalálható a szabadidős és sportolási lehetőségek, amit egy világszínvonalú üdülőhelytől elvárhat az ember - olvasható az Oggi Magazin ebben a cikkében.

A Freedom Ship projekt főbb célkitűzései:


- Lehetőség egy egyedi lakóközösségnek, amely egyesíti a modern város kényelmét a legjobb üdülőparadicsomok hangulatát, vonzó, ösztönző és biztonságos környezetben.
- Egy erőteljes kereskedelmi közösség létrehozása, amik magántulajdonban vannak és világszerte alacsony költséggel tudnak értékesíteni.
- Létrehoznák a világ legnagyobb vámmentes bevásárlóközpontjait, amivel folyamatosan jelen lehet a világ piacain.
- Fejleszteni szeretnék az oktatást, új szabványokat szeretnének bevezetni az egész világon.
- A lakóknak és a személyzetnek a legjobb egészségügyi ellátás biztosítása.

A Freedom Ship tervezési jellemzői

Megjelenés

Vonzó megjelenés és kreatív építészet jellemzi a Freedom Ship kialakítását. Parkok, sétányok, vízesések és tavak lesznek találhatóak mindenfelé. Sok helyen hatalmas tengeri akváriumokat terveztek. A világ legnagyobb és a legszebb bevásárlóközpontját álmodták meg a hajóra, amiket szekciókra osztanak, ahol a világ országai mutatkozhatnak be. A tervezett 100 láb (33 m) széles főfedélzetről lehet eljutni a kikötőkhöz. Több, mint 200 hektáros nyílt terület, ahol kikapcsolódni és pihenni lehet.

Kényelem és biztonság

A hajót lapos fenekűnek tervezték ami, a méretéből adódóan rendkívüli stabilitást tud biztosítani, nagyobb hullámok esetén is. 600 részre tagolják a hajótestet, amit légmentesen le lehet zárni, aminek köszönhetően, sérülés esetén is biztonságban van a fedélzeten mindenki. 4 óráig ellenálló tűzgátaknak köszönhetően a hajó, gyakorlatilag tűzálló. Elektrosztatikus szellőzőrendszer fogja szállítani a szűrt és tisztított levegőt mindenfelé.
Az energiaellátását is környezetkímélő módon kívánják megoldani, napelemekkel, a hullámenergia kiaknázásával és a vízenergiával.

A hajó útvonala

A Freedom Ship a világ óceánjain és tengerein cirkálna és megállna minden nagyobb kikötőben és persze nem maradna ki az útvonalból a trópusi szigetek sem. A megállókban a hajón dolgozó vállalkozásoknak lehetőségük lesz az adott helyen kereskedni. Ezen felül a kikötést követően a helyiek ellátogatnak a hajóra, ahol a bevásárlásokat is jóval olcsóbban megejthetik, de az itt található szórakozási lehetőségeket is tudják élvezni. Napi 30.000 ember fogadására képes és 10.000 személy elszállásolására lesz lehetőség. Lehetőség van a kikötések alkalmával a helyi vállalkozásoknak is, hogy új piacot szerezzenek, hiszen a Freedom Ship hajón élőknek is szükségük lehet olyan dolgokra, amit esetleg a nem tudnak beszerezni, valamint a friss árukkal (hús, zöldség, gyümölcs) is ilyenkor töltik fel a raktárkészletet.

A tervek szerint 40.000 embernek tudna otthont adni a Freedom Ship, napi 30.000 látogatót tud fogadni, ebből 10.000 ott is alhat. A hajó állandó személyzete mintegy 20.000 fő, akik a szolgáltatásokat és a hajó üzemeltetését végzik.

A Freedom Ship lenne az első mobilközösség, egy nemzetközi kozmopolita, lakó, kereskedelmi és üdülőváros, ami háromévente megkerüli a Földet. A hajó méretei azért ilyen hatalmasak, mert ez a minimális méret ahhoz, hogy a közösség gazdaságilag önfenntartó legyen és kívánatos vonzó hellyé váljon az emberek és a vállalkozások számára.
A projektnek nem célja, egy új állam létrehozása, ami független világnézet és jog szempontjából. Mivel a Freedom Ship tengeri hajó, ezért a nemzetközi tengeri jogok és annak az országnak a jogai lesznek érvényesek, aminek a zászlaja alatt hajóznak.
Az előkészületek gőzerővel folynak, de egyenlőre még nem lehet tudni, hogy mikor készül el. A hajó építési költsége, megközelítőleg 10 milliárd dollár.

n15.jpg

n3.jpg

n5.jpg

n7.jpg

n8.jpg

süti beállítások módosítása