Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Moszkvában Hyperloop vonalat terveznek

2016.06.25. 08:00 hs68

A Hyperloop One és az orosz Summa Group együttműködési megállapodást kötött, egy moszkvai vonal építésére, amivel töredék idő alatt lehet a város egyik végéből a másikba eljutni.

2016 június 21-én partnerséget jelentett be a Hyperloop One és az orosz a Summa Group. Azt tervezik, hogy Moszkvában építenek egy Hyperloop vonalat, ami csatlakozik a már meglévő metró hálózathoz.

hyperloop-russia-1.jpg

"Örülünk, hogy partneri kapcsolat alakult a Summa Group, az orosz kormány és a Hyperloop One között, egy vonal kiépítésére" nyilatkozta Shervin Pishevar, aki a társalapítója és az ügyvezető elnöke a Hyperloop társaságnak. "A Hyperloop drámaian javíthatja a Moszkvában élő 16 millió ember életét. Töredék idő alatt lehet eljutni nagy távolságokra a városban, ami most órákba telik. A hosszútávú terv az, hogy Oroszországgal együttműködve kialakítsunk egy modern selyemutat, ami Kínából Európába szállítja az árukat."

A Hyperloop egy gyorsan fejlődő technológia, az idén a nevadai sivatagban felépített próbapályán 185 km/h sebességet ért el az elektromos hajtással. A Hyperloop társaság célja, hogy egy vákuum csövet hozzanak létre, amiben a légellenállást kitudják küszöbölni. Ezzel a technológiával akár a 1100 km/h sebességet is el lehet érni. Ez már vetekszik a repülők sebességével.

A sajtóközleményben azt írta a Hyperloop One, hogy megvalósíthatósági tanulmányokat készítenek további helyszíneken: Hollandiában, Svájcban, Dubai, Los Angeles, az Egyesült Királyság, Finnország, és Svédország.

A cikket az Oggi Magazinból vettem át: Moszkvában Hyperloop vonalat terveznek

süti beállítások módosítása