Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Metropolis a futurisztikus járőr drón

2016.06.24. 08:00 hs68

A Metropolis egy futurisztikus járőr drón, ami fel van szerelve egy holografikus avatarral, amivel lehet beszélgetni. Az avatar hasonló lenne, mint Tron filmben BIT.

A Metropolis egy kb. 1.5 méter magas kerék lenne. Egy folyadékhűtéses elektromotor hajtja a szerkezetet, és képes rá, hogy önállóan feltöltse magát. Két giroszkóp gondoskodik róla, hogy ne boruljon fel.

metropolis-4.jpg


A fő feladata, hogy a nap 24 órájában a városban cirkáljon és mindig udvarias és barátságos legyen a hozzá forduló emberekhez, vagy a kialakult konfliktusokban. A holografikus avatar képes kommunikálni az emberekkel, ami a kerék közepében helyezkedik el és olyan magasságban mint az autók ablaka. Több kamerával van felszerelve és egy nyomkövető szoftvert is kap. Az arcfelismerő program és a hanganalízis segítségével képes megérteni az emberi érzelmeket. Minden avatar be tud illeszkedni a környezetébe, képes megtanulni a helyi szlenget és megérti a humort is.
A legfontosabb jellemzője a mesterséges intelligencia, és az avatathoz kapcsolódó empátia modul. Képesek lesznek a feszültségek enyhítésére az események során, a megfelelő sorrendet felállítani a teendőkről, a tapasztalatok alapján.
A Metropolis remek segítője lehet a rendőröknek. Éjjellátó kamerákkal, infravörös érzékelőkkel, elektromos orral felszerelve tovább növelhetik a városok biztonságát.

metropolis-2.jpg

süti beállítások módosítása