Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

EKSO Bionikus külsőváz

2016.05.25. 09:00 hs68

A robot vázat úgy tervezték, hogy fokozza az emberi erőt, kitartást és mobilitást. A ReWalk és a Honda Walking Assist Device után most az EKSO Bionic Suit projekt szeretne az embereknek segíteni. Akik bénulástól szenvednek és tolószékbe vannak kényszerítve, azoknak lehet hatalmas segítség, hogy fel tudjanak állni és sétálni tudjanak.

ekso-bionic-suit-2.jpg

EKSO Bionic Suit egy akkumulátorról működő bionokus eszköz, amit, mint egy ruhát tud az ember magára ölteni. Ez lehetővé teszi, hogy azok az emberek akik bénultak, vagy csak nagy nehézségek árán, vagy csak segítséggel tudnak járni, önállóan tudjanak mozogni.
Egyenlőre még csak laboratóriumi körülmények között lehet használni, de reméljük, hagy hamarosan a beteg részére is elérhetővé válik, és akkor rengeteg embernek jelentene komoly segítséget.

Tervező: EKSO Bionic

Hasonló érdekes cikkeket olvashat az Oggi magazin oldalain!

ekso-bionic-suit-1.jpg

ekso-bionic-suit-2.jpg

ekso-bionic-suit-3.jpg

ekso-bionic-suit-4.jpg

süti beállítások módosítása