Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Óceán spirál

2016.06.28. 10:00 hs68

A Shimizu Corporation állt elő, ezzel az igazán lőretekintő tervel, ami egy futurisztikus város, ami a víz alatt található.

A Shimizu Corporation állt elő, ezzel az igazán lőretekintő tervel, ami egy futurisztikus város, ami a víz alatt található. Az ambiciózus projektben, egy hatalmas gömböt képzeltek el, aminek az átmérője 500 m, amiben egyszerre 5000 ember tartózkodhat.

ocean-spiral-1.jpg

Három részből tevődne össze ennek a kis városnak a szerkezete. A gömb, amiben a lakások, irodák, üzletek és szállodák lennének találhatóak. A második rész, egy spirál, ami egészen a tengerfenékig érne és akár 3-4 km mélybe nyúlna le. Ez köti össze a gömböt a harmadik elemmel, ami a tengerfenéken lenne található. Ennek segítségével aknáznák ki, a tengerek nyújtotta energiát. A tervet az inspirálta, hogy sok sziget a víz alá fog kerülni a felmelegedésnek köszönhetően és sok ember fogja az otthonát elveszíteni.
A Shimizu Corporation becslése szerint a terv kivitelezéséhez 5 évre lenne szükség és a becsült költsége 16 milliárd Euro. Viszont cserébe, egy környezetbarát vízalatti város épülhetne, ami több ezer embernek teremtene lakóhelyet. A levegőt mikroorganizmusokkal tisztítanák meg a szén-dioxidtól. A spirálban a hőmérséklet különbségből adódóan lehetne az elektromos energiát előállítani.
Reméljük, hogy ez a város nem csak terv marad, hanem a közeljövőben meg is épül, mert a jövő technológiáit lehetne ezáltal tesztelni élesben és nem utolsó sorban sok embernek megoldódna a lakhatási problémája.

Tervező: Shimizu Corporation

A cikket az Oggi Magazinban találtam: Óceán spirál

ocean-spiral-4.jpg

ocean-spiral-6.jpg

süti beállítások módosítása