Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Önfenntartó felhőkarcoló

2016.06.26. 08:00 hs68

A Re-Cover projekt egy futurisztikus felhőkarcoló, amely képes a környezetbarát energiaforrásokat kiaknázni hatékonyan. Az épületek köré egy új szerkezetet készítenének, ami több funkciót is ellátna.

Már több elképzelést is bemutattunk azzal kapcsolatban, hogy miként lehet a városokat környezetbaráttá tenni. Ez az elgondolás a már meglévő épületeket tenné önfenntartóvá, hogy minél kisebb legyen a környezet terhelése.

onfenntarto-felhokarcolo-1.jpg


Mivel az ipari forradalom óta a városok száma és mérete nagyon megnőtt, a világ lakosságának közel 60%-a él metropoliszokban, egyre inkább elveszítik a harmóniát a természettel. Modern felhőkarcolók épülnek szinte minden évben a helyszűke miatt. Ezért a városok egyre több energiát igényelnek a működésükhöz. Szükség lenne egy új, fenntartható modellre a felhőkarcolók esetében is.

Az új építésű épületeknél, már sok helyen kötelezően előírás, hogy minél inkább kiaknázzák a megújuló energiát. Azonban a régiekkel nem tudnak mit kezdeni. A Re-Cover projekt egy futurisztikus felhőkarcoló, amely képes a környezetbarát energiaforrásokat kiaknázni hatékonyan. Az épületek köré egy új szerkezetet készítenének, ami több funkciót is ellátna. A napelemek segítségével biztosítja az elektromos energia jelentős részét az épület számára. Összegyűjti az eső vizet, amivel a növényeket lehet locsolni, és tisztítást követően a hálózatba is vissza lehet juttatni. A burkolat segítségével lehet szabályozni a belső hőmérsékletet is, ami a nagy melegek idején rengeteg villamosenergiát lehet megtakarítani. Az ott lakók és dolgozók életét a burok belső felén épített függőkertek tennék komfortosabbá és nem mindennapivá. A zöld kerteket elektromos drónokkal tudnák elérni.
Bízzunk benne, hogy ez a futurisztikus elképzelés legalább részleteiben megvalósul, hogy a nagyvárosok élhetőbbek legyenek.

A cikk az Oggi Magazinból való: Önfenntartó felhőkarcoló

süti beállítások módosítása