Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Antipode szuperszonikus repülőgép

2016.06.23. 08:00 hs68

Az Antipode egy szuperszonikus üzleti repülőgép, ami képes meghaladni a 25.000 km/h sebességet. Ezzel a repülővel, gyakorlatilag egy óra leforgása alatt bárhova el lehet jutni a világon.

antipode-1.jpg


Ellentétben a Skreemr repülővel, az Antipode képes lenne használni bármelyik repülőteret, az újra hasznosítható rakétahajtóműveivel. A rakéták segítségével a repülő felemelkedik 13.000 méteres magasságba és eléri az 5 Mach sebességet. Ezt követően indul be a Torlósugár-hajtómű, amivel eléri a 24 Mach sebességet.
A nagy előnye az eddigi koncepciókkal szemben, hogy nem igényel különleges infrastruktúrát, a meglévő repülőtereket is tudja használni. Üzletemberek, katonai vezetők, vagy magas rangú tisztségviselők gyorsan el tudnak vele jutni a világon bárhova.

Az Antipode szuperszonikus repülőgép cikket az Oggi magazinban találtam.

antipode-3.jpg

süti beállítások módosítása