Hirdetés

Koncepciók

Az Oggi.hu magazin oldalain nem csak a koncepciókról lehet olvasni, hanem megtalálhatóak rajta a tudomány, ezen belül a csillagászat és az űrkutatás, valamint a zöld energia termelésével kapcsolatos legújabb híreket. Ezen a blogon, elsősorban a koncepciók találhatóak meg.

Huracan a városi kisautó

2016.06.15. 08:00 hs68

A Huacan Városi autó projekt célja, egy kifejezetten a városi életmódhoz alkalmas jármű megalkotása, ami funkcionális, kényelmes.



2016-ban a Huracan nyerte a Michelin "Mobility for All" Design Challenge-et.
A koncepció autó tervezője újra gondolta a mikro-autó dizájnát, kisebb helyigényű, mint a Smart fortwo és mégis tágas kialakítású.
A mini rover természetesen elektromos hajtással rendelkezi és 50 km/h sebességre képes. A napi munkába járásra és a teendők ellátására ideális szerkezet. Az egész autó úgy lett megtervezve, hogy megfizethető anyagokból épüljön, három, vagy négykerekes kialakítással, a helyi igényeknek megfelelően. A belső szerkezete lehetővé teszi, hogy kerekesszékkel is lehessen a járművet használni. Az ajtó úgy lett tervezve, hogy az megfeleljen az előírt szabványoknak. A hatalmas üvegfelületek remek kilátást biztosítanak a járműből a vezetőnek és az utasnak egyaránt.
A Huacan Városi autó projekt célja, egy kifejezetten a városi életmódhoz alkalmas jármű megalkotása, ami funkcionális, kényelmes. A hosszú távú utazásokhoz ott van a busz, vonat és a repülő.
Az elektronika már eljutott arra szintre, hogy szabadon tudjon közlekedni egy városi környezetben, hatékonyan, környezetbarát módon és megfizethető áron.

Az eredeti cikk az Oggi Magazinban jelent meg: oggi.hu/post/20160526-Huracan-a-varosi-kisauto

süti beállítások módosítása